Шоколадний кексик з сирним кремчиком
Хочеш сиру, кексу а може крему?
Зараз все я приготовлю.
Спечу я кексик не простий,
Буде дуже модний - шоколадний.
Крем зроблю із сиру!
Ясне діло добавлю желатину.
Як завжди тісто замішати,
Кремом випічку поперекладати.
Чи до кави, чи до чаю
Завжди на стіл я викладаю.
Щоб тісто приготувати, нам потрібно:
250-300 г муки
Двісті (200) г маргарину
Двісті (200) г цукру
П'ять (5) яїчок
П'ять (5) чайних ложечок какао
По одній чайній ложці ванілінового цукру, гашеної соди.
Для створення крему:
Двісті (200) грам домашньої сметанки (можна магазинну 10--ти - 20-ти %)
Двісті (200) г. домашнього творогу
150 г цукру
Десять (10) г желатинчику
Насамперед заливаємо холодною кип'яченою водою ( 100 мілілітрів) желатин і не звертаємо уваги цілісіньку годину.
Аби не тратити часу беремося за готування тіста.
Розтераємо масло з простим та ванільним цукром, добавляємо яйця перемішуємо тоді всипати какао також добряче вимішати.
Додавати потрібно розпушувач і звичайно борошно, тісто замішати не дуже густе.
Вибрану вами форму натерти маслом, поставити тісто. (я використовую круглу формочку)
В добре нагріту духовочку поставити наше тісто та випікати десь 35-40 хвилинок. (Ніхто невідміняв давню приспособу пробувати на готовність випічку сірничком. Завжди будь-ласка)
Настав час желатину, довести його до кипіння но не кип'ятити. Трішечки охолодити.
Змішуємо творог з цукром, додаємо сметану та перемішати, додати желатин все добренько вимішати.
Крем зостивити самотнього, приблизно на пів години в холодильнику. (Нехай подумає над своєю поведінкою )))) ) А нам потрібно щоб він трохи загус.
Випечений кекс розрізати в повздовж на дві частини.
Один із коржиків зоставляємо у формі та викладаємо на нього крем, накрити другою частиною коржа і повторюємо процедуру з холодильничком але вже на 3-4 години.
Смачного !
Будьте ситими !