Горохова зупа з копченостями


"Теплу" страву люблю споживати
Треба на хазяйстві горох ще мати.
Картопля, цибуля, морква та лавровий лист.
Часничок добавити від глист
Трохи копчених ребер
наївся і живіт попер )


700 г картоплі
500 г підкопчених реберець
300 г грудинки (або бекону)
250 г горошок
150 г цибулі
150 г моркви
3 лаврових листки
сіль, перець, зелень за смаком
олія


Відварити ребра близько 30-40 мінут в кип"ятку. Витягнути, остудити, відділити м'ясо од кісток.
Було б добре за декілька годин промити горох, залишити у воді, аби пізніше він був м'яким та розварювався.
До бульйону засипаємо проціджений горошечок та відділене м'яско, нехай вариться протягом 30 хвилин.
З цибулею та морквою стандартна процедура: морквочка натерта на малій терці, цибульку нарізана малими кавалками - усе обжарюємо до золотистого кольору.
Беремо іншу сковорідку, нарізаємо невеликими шматочками грудиночку - щоб обсмажити (без масла).
Як тут без картопельки. Шматуємо улюбленими кусочками - додаєм до котловану ) варити 3-4 хвелини.
Настав час ароматної грудиночки, посолити, поперчити вкинути ..... казан )
Слідом добавляємо цибулю, моркву, проварити до готовності бульби.
В кінці приготування, за 5-10 хв. до завершення, додати лавровий листочичок.
Бажано дати зупі настоятися 10-15 хвелинок. Розумію слина тече, та то таке, тоді їжте )
Знаєте, якщо ви не з'їли пів каструлі - вийміть листочок, в тарілки із зупою добавте зелені.


Смачного!
Будьте ситими!