Пельмені
Якщо чесно всім сказати
Пельмені обожнюю споживати
Люблю цей продукт я готувати
Треба лиш терпіння мати.
Зранку встати наліпити
Ясне діло це зварити.
Але яка ж смакота
Процідити і додати масла ще туда.
Не знаєш як зліпити?
Читай в низу як файно тісто замісити.
250 мл молока
1 яйце
1 ст.л. олії
1 ч.л. солі
500-550 г борошна
На фарш:
350 г свинини
350 г яловичини
200 г цибулі
сіль
перець
Шановні пані та панове починаємо процес замішування тіста. З початку просіяне борошно висипаємо у миску, вкидаємо яєчечко, перемішуємо.
Не забути про масло, за своїм смаком добавити сіль та добре все вимішуємо, додаємо молочка (Молока може знадобитися трохи менше, більше, ніж вказано в рецепті (залежить від якості і щільності муки)). Коли замішали тісто до потрібной консистенції накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на столі без зайвої уваги на 40 -45 хвилин ( як то кажуть най "дозріє").
Розпочинаємо варганити начинку, а для цього через м'ясорубку пропускаємо яловичину, свинину та цибулю не забуваємо про сіль, перець. Добряче вимішати.
Тісто розділяємо на декілька частин, не використані клаптики укладаємо в пакет аби не підсохло.
Розкатуємо тонко, шаром 1-2 мм. За допомогою стаканчика витискаємо форми круга (діаметром близько 7 см.) і в центр даної формочки вкладаємо чайну ложку фаршу.
Якщо у вас з якихось причин відсутня залізна форма, ну то скласти навпіл, краї защипнути куточки з'єднати, заліпити.
Викласти пельмені на попередньо посипану мукою (щоб не прилипало) дошку чи піднос.
За вашим бажанням дозволено варити, або ставимо в морозильну камеру нехай замерзнуть і можна перекинути в кульочок.
Зварити даний напівфабрикат легко: вкинути у киплячу воду, посолити. Після того, як пельмені спливуть, варити їх протягом 5-7 хв.
Для витягування використовуємо друшляк, промиваємо, поперчити + маселко, розкинути по тарілкам.
Смачного !
Будьте ситими !